Pagina's

dinsdag 7 februari 2017


BAVAROIS VAN LYCHEE MET MANGOSAUS

Maak  niet zo vaak desserts, maar voor mijn vrijwilligerswerk bij CC Merksem heb ik er toch een paar uitgetest.  Deze vind ik zelf heel geslaagd en heb dus eindelijk iets dat ik kan geven na een Thais gerecht.  De Aziatische keuken heeft zo weinig keuze in nagerechten dat ik dat altijd heel moeilijk vind, dus bij deze, probleem opgelost.





woensdag 14 december 2016

SOEP MET LINZEN 

Het is misschien nog niet zo koud buiten, maar een wintersoepje smaakt toch al.  De inspiratie komt uit de keuken van Sofie, maar heb één en ander aangepast.  Het is redelijk pittig, dus wie het niet zo pikant wil kan er beter maar een half rood pepertje in doen. 



















zondag 24 juli 2016

BABA GHANOUSH

Dit is de Iraanse naam zoals ik het heb leren kennen, maar ze maken dit zo'n beetje overal.  Melitzanosalata in Griekenland, caviar d'aubergine in Frankrijk, enz... Elke streek/land heeft zijn eigen recept.
Is lekker als dipje, in een tapaschotel en als bijgerecht bij vlees.  Wij zijn er in ieder geval zot van.  Hieronder het recept dat ik in een kookboek van het Midden-Oosten heb gevonden.


















zondag 26 juni 2016

Koude komkommersoep met peterselie

Een ideaal soepje voor op hete dagen.  De "hittegolf" geeft ne mens inspiratie.


Homemade lemonade  


Of in 't Antwaarps, zelfgemaokte limonaat, verfrissend bij dit "warme" weer en gezonder dan de frisdrank in de winkel.  Je beslist ook zelf achteraf of je er suiker, zoetsof of iets anders aan toevoegt. Ik die soms grenadine met Stevia.



zaterdag 25 juni 2016

PASTA MET EEN PESTO VAN WATERKERS EN EEN COURGETTESLAATJE




BUTTERNUTGRATIN CARBONARA

In de zomer is de butternut voor mij een goed alternatief voor mijn voorliefde voor pompoen.  Met dank aan de kippen van de buren voor de lekkere eitjes.