Pagina's

donderdag 9 april 2015

Mexicaanse kip in de microgolfoven


Een recept dat ik geleerd heb op één van mijn Tupperware opleidingen.  Heb er wel weer een eigen twist aan gegeven.

Lekker met rijst uit de Rijstkoker Microgolf.



  • 2 kippenfilets
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • Cajun kruiden
  • Ketchup
  • 200 ml room, eventueel light


  • Snij de kip in blokjes
    Hak de ui in de TurboMax of ExtraChef, doe hetzelfde met de schoongemaakte rode paprika's.
    Doe dit alles in de MicroCook van 2,25 l met de Silicone Spatel en zet gedurende 8 minuten op 600 watt in de microgolfoven.
    Doe ondertussen het Spaans pepertjes met de gepelde tomaten in de ExtraChef en hak tot moes.  
    Roer de inhoud van de MicroCook goed om en voeg de tomatenmoes toe samen met de ketchup en Cajun kruiden. 
    Zet opnieuw 6 minuten op 750 watt in de microgolfoven.
    Ondertussen kan de rijst al in de Rijstkoker gedaan worden met de aangegeven hoeveelheid water.  Zet gedurende +- 15 minuten op 800 watt  in de microgolfoven.
    De inhoud van de MicroCook weer goed omroeren en de room toevoegen.  Alles nog eens 2 à 3 minuten in de microgolfoven zetten, Terwijl kan de rijst rusten.







    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten