Pagina's

zaterdag 25 juni 2016

PASTA MET EEN PESTO VAN WATERKERS EN EEN COURGETTESLAATJE





rint

1 courgette
3 bosje waterkers
2 teentje knoflook
120 g grana padano (blok)
250 g pasta (in dit geval strikjes)
60 g Braziliaanse noten
1 dl olijfolie extra vierge
zwarte peper (molen)
zout


Rasp de ongeschilde courgettes of snij ze fijn zoals spaghettislierten. Laat uitlekken.  Pluk de blaadjes van de waterkers.  Rasp de grana padano voor de pesto
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.  Maak intussen de waterkerspesto: mix de noten met de geraspte kaas, het gepelde knoflook, de waterkers en 1 dl olijfolie. Kruid met zwarte peper en eventueel wat zout.  Het is gezonder voor je blender als je de noten op voorhand geraspt hebt.
Serveer het courgetteslaatje en de pasta. Werk de pasta af met een flinke lepel pesto en zwarte peper.
Lekker met een stukje gevogelte op de grill.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten