PASTA
MET EEN PESTO VAN WATERKERS EN EEN COURGETTESLAATJE
rint
1 courgette
3 bosje waterkers
2 teentje knoflook
120 g grana padano
(blok)
250 g pasta (in dit
geval strikjes)
60 g Braziliaanse
noten
1 dl olijfolie extra
vierge
zwarte peper (molen)
zout
Rasp de ongeschilde courgettes of snij ze fijn zoals
spaghettislierten. Laat uitlekken. Pluk
de blaadjes van de waterkers. Rasp de
grana padano voor de pesto
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en
meng er 1 eetl. olijfolie onder. Maak
intussen de waterkerspesto: mix de noten met de geraspte kaas, het gepelde knoflook,
de waterkers en 1 dl olijfolie. Kruid met zwarte peper en eventueel wat zout. Het is gezonder voor je blender als je de
noten op voorhand geraspt hebt.
Serveer het courgetteslaatje en de pasta. Werk de pasta af met een flinke lepel pesto en zwarte peper.
Serveer het courgetteslaatje en de pasta. Werk de pasta af met een flinke lepel pesto en zwarte peper.
Lekker met een stukje gevogelte op de grill.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten