Kruidnoten voor de Sint
Tis den tijd van het jaar en ik vind dat onze noorderburen altijd zo'n leuk en lekker snoepgoed hebben. Dus effe een experiment.
Ging eerst de Krok-Toren gebruiken om gelijke bolletjes te krijgen, maar daar is het deeg te taai voor, dus ze zijn gewoon met de hand gerold en dus ongelijk. Dat heeft ook zijn charme en het is de smaak die telt hé.
Ingrediënten
250 g zelfrijzende bloem
125 g donkerbruine suiker
100 g boter op kamertemperatuur
1 el speculaaskruiden
3 el melk
Bereiding
Ging eerst de Krok-Toren gebruiken om gelijke bolletjes te krijgen, maar daar is het deeg te taai voor, dus ze zijn gewoon met de hand gerold en dus ongelijk. Dat heeft ook zijn charme en het is de smaak die telt hé.
Ingrediënten
250 g zelfrijzende bloem
125 g donkerbruine suiker
100 g boter op kamertemperatuur
1 el speculaaskruiden
3 el melk
Bereiding
Doe de bloem, suiker en speculaaskruiden in een deegkom en meng. Doe er ook de melk en de boter bij en kneed tot het deeg niet meer aan je handen kleeft en alles goed is gemengd. Zo’n 2-3 minuutjes.
Rol balletjes van het deeg (zo groot als een knikker).
Leg het MultiFlex Ovenblad op een koude ovenrooster. Verdeel de balletjes deeg op 36 cirkels op het blad.
Bak ze 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150°.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten