Pagina's

donderdag 9 maart 2017

GROENTEQUICHE MET SPEK EN ABDIJKAAS

 






250 g gerookte spekblokjes
300 g diepvries spinazie
300 g paddenstoelen
150 g abdijkaas (blok)
150 g geraspte emmentaler
3 eieren
2 dl lichte room
1 rol kruimeldeeg
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. tijm (gedroogd)
1 koffiel. oregano (gedroogd)
1 koffiel. paprikapoeder
1 mespunt nootmuskaat
1 mespunt cayennepeper
peper en zout



Laat diepgevroren spinazie volledig ontdooien. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie enkele min. slinken. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en zet opzij.  Bak de paddenstoelen enkele min. in de pan van de spekblokjes.  Snij intussen de abdijkaaskaas in staafjes. Klop de eieren los met de room, de helft van de emmentaler en van de kaasstaafjes en de kruiden. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 °C.  Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.  Verdeel er de spinazie, de spekblokjes en de paddenstoelen over. Hou enkele paddenstoelen apart.  Giet er het eiermengsel over en bestrooi met de rest van de emmentaler. Verdeel de rest van de kaasstaafjes over de quiche en werk af met de overgebleven paddenstoelen.  Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten