TRAAG GEGAARDE POMPOEN
____________________________
Klinkt chique en culinair hé, maar is heel simpel. Je moet er wel de tijd voor hebben want het moet zeker 2 uur in de oven. Traaaaaag gegaard!!!
Hier heb ik sjalotten gebruikt ipv knoflook omdat ik nog veel sjalotten had liggen en die op moesten, maar met knoflook is het zeker zo goed.
Hier heb ik sjalotten gebruikt ipv knoflook omdat ik nog veel sjalotten had liggen en die op moesten, maar met knoflook is het zeker zo goed.
1,2 kg pompoen
5 teentjes knoflook of sjalotten, fijngesneden
2 eetlepels Provencaalse kruiden
zout en versgemalen peper
3 eetlepels witte bloem
3-4 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 160 C°. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd in 2 cm blokjes en meng met knoflook (of hier de sjalot), kruiden, zout en peper.
Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met bloem, en zorg dat alle blokjes gelijkmatig bedekt zijn. Kwestie van genoeg door mekaar zetten. 2 uur in de voorverwarmde oven of totdat de pompoen zeer zacht en bruin is
5 teentjes knoflook of sjalotten, fijngesneden
2 eetlepels Provencaalse kruiden
zout en versgemalen peper
3 eetlepels witte bloem
3-4 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 160 C°. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd in 2 cm blokjes en meng met knoflook (of hier de sjalot), kruiden, zout en peper.
Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met bloem, en zorg dat alle blokjes gelijkmatig bedekt zijn. Kwestie van genoeg door mekaar zetten. 2 uur in de voorverwarmde oven of totdat de pompoen zeer zacht en bruin is
Geen opmerkingen:
Een reactie posten