Pagina's

dinsdag 7 april 2015

Vol au vent in de microgolfoven

Mijn eerste experiment met de MicroCook van Tupperware.  De  welbekende vol au vent zoals ik geleerd heb van mijn (Tupperware)meter Yentl, maar dan met mijn eigen input.




















  • 200 gr gemengd gehakt
  • 1 kipfilet
  • een half bakje champignons
  • 200 ml melk
  • 100 ml room
  • 5 afgestreken eetlepels maïzena
  • Kippenkruiden
  • Peper
  • 1 koffielepel kippenbouillon Piet Huysentruyt

  
Rol van het gehakt kleine balletjes, het gehakt moet niet opgemaakt worden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snij de champignons in schijfjes. Doe alles samen in de microplus schenkkan of ronde pot. Bestrooi met kippenkruiden en peper. Zet de microplus in de microgolfoven gedurende 9 minuten op maximaal 750 Watt. Onderbreek het kookproces wanneer er ongeveer 6 minuten verstreken zijn, doe er de bouillonpasta bij en roer alles eens goed om
Meng ondertussen de room, melk en bloem tot alle klontertjes zijn opgelost (dit gaat zeer gemakkelijk in de shaker van tupperware)
Voeg het mengsel toe aan de kan wanneer de 9 minuten verstreken zijn. Goed mengen. Nog 2 minuutjes op maximaal 750Watt en klaar


Graag wat dikkere saus? Zet hem de laatste keer dan 3 minuutjes in de microgolfoven in plaats van 2 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten