Pagina's

dinsdag 12 mei 2015

Ravioli met ricotta, selder, coppa en Parmezaanse kaas
Op een regenachtig dagje moet je zelf eens eens ravioli maken.  Is wel wat werk maar het is heel lekker en je kan ineens genoeg maken en de ongekookte ravioli invriezen in de platte kwadraatdoos Antarctica 1,25 l.

Dit receptje is geïnspireerd door "De Keuken van Sofie"  

Het smaakt heel puur zoals de Italiaanse keuken moet proeven. 


Ingrediënten

voor de pasta

300 g bloem (type 00)
3 eieren
1 el olijfolie
1 snuifje zout

Voor de vulling

250 g ricotta
100 g Parmezaanse kaas
100 g schijfjes Coppa
Gedroogde oregano
4 takjes salie
1 ajuin
2 el olijfolie
peper
zout
1 teen look
3 stengels selder

Kneed de bloem met zout, eitjes en olijfolie.  Kneed tot een homogene bol. Draai in plastiek folie. Laat dertig minuten rusten.

Doe de ricotta in een mengkom. Kruid met peper en zout. 

Snij een ajuin fijn. Was en hak de selder fijn in de ExtraChef.  Stoof de selder en ajuin aan in olijfolie.  Pel en hak een teentje look fijn in de TurboChef. Voeg toe aan de selder.

Rasp de Parmezaanse kaas.  Hak de verse salie, uiteraard met de Turbochef. Voeg alles toe aan de ricotta, samen de oregano, peper en zout.

Hak ten slotte de coppa en voeg eveneens toe aan de ricotta.  Wanneer het selder-ui mengsel afgekoeld is mag dit ook bij de ricotta, goed roeren en op smaak brengen.

Rol het deeg uit, haal door de pastamachine. Plooi dicht, bestrooi met bloem en haal opnieuw door de pastamachine. Herhaal dit een aantal keer tot het deeg taai en droog genoeg is.  Haal dan opnieuw door de machine tot het dun genoeg is. Snij in twee brede vellen.

Zet de MultiCrousty op de pasta vellen en snij op maat met de onderkant, leg dan erbovenop en schik goed over de Multi Crousty en doe wat lauw water op de randjes.  Lepel het ricottamengsel op het vel en plooi dicht.  Opgelet niet teveel vulling erop leggen.

Hak nog wat blaadjes van de salie. Bak die krokant in olijfolie.  

Breng gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar in ongeveer 3 minuten.  Giet de ravioli af. Hou wat van het kookvocht bij.

Doe de uitgelekte ravioli in de pan met de salie. Bak kort aan en lepel er wat kookvocht bij. 

Serveer in een bord en werk eventueel af met Parmezaanse kaas.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten