Ravioli met Thai geïnspireerd kippengehakt
Nog een leuke variatie op het ravioli recept, dit kun je serveren als een dimsum met chilisaus of als een ravioli met een zacht curry-kokossausje. Het resterende gehakt kan je invriezen als hamburgers en daarna opbakken.
Ingrediënten
Ingrediënten
voor de pasta
300 g bloem (type 00)
3 eieren
1 el olijfolie
1 snuifje zout
Voor de vulling
400 g ontbeende kippenbouten
1 el rode currypasta
1 eierdooier
1 busseltje koriander
peper en zout
Kneed de bloem met zout, eitjes en olijfolie. Kneed tot een homogene bol. Draai in plastiek folie. Laat dertig minuten rusten. Rol het deeg uit, haal door de pastamachine. Plooi dicht, bestrooi met bloem en haal opnieuw door de pastamachine. Herhaal dit een aantal keer tot het deeg taai en droog genoeg is. Haal dan opnieuw door de machine tot het dun genoeg is. Snij in twee brede vellen.
Doe de kip in de Adaptachef gehaktmolen. Eerst door de grove rooster, meng er dan de currypasta en de eierdooier door. Draai het grove gehakt door de fijnere rooster samen met de blaadjes vn de koriander. Meng er het zout en de peper door en draai nogmaals door de molen.
Zet de Multi crousty op de pasta vellen en snij op maat met de onderkant, leg dan erbovenop en schik goed over de Multi Crousty en doe wat lauw water op de randjes. Lepel het gehaktmengsel op het vel en plooi dicht. Opgelet niet teveel vulling erop leggen.
Breng gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar in ongeveer 10 minuten (het gehakt moet ook gaar zijn. Giet de ravioli af.
Dien op met chilisaus of een curry-kokossausje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten