Pagina's

vrijdag 30 oktober 2015

Witloof met kaas en hesp op zijn Tupperware

Tja als Tupperware consulente moet ge al eens iets nieuws proberen en heb dus nu ne klassieker gemaakt met de Tupperware producten en het resultaat is best geslaagd.



4 stronkjes witloof
4 sneetjes hesp
Blokje kaas van ongeveer 200 g
500 ml melk
40 g boter
40 g bloem
nootmuskaat
peper en zout


Maak de stronkjes witloof schoon en gaar ze voor in de microgolfoven in de UltraPro gedurende 5 minuten.  Ik heb mijn witloof graag goed gaar.
Laat dan de boter 30 seconden tot 1 minuut smelten op 600 watt in de MicroCook Schenkkan 1,5 I. Voeg de bloem, het zout, de peper en de geraspte nootmuskaat toe, en meng. Giet er beetje bij beetje de melk bij, meng met de Menger en laat 5 tot 6 minuten garen op 600 watt, met deksel. Roer halverwege de kooktijd door de saus en laat ze 5 minuten rusten op het einde. Als de saus niet dik genoeg is, warm ze dan nog eens op (1 min. per keer).  Op dit moment heb je een bechamelsaus.  Voor de kaassaus rasp je 100 g kaas en roer die erdoor.
Laat het witloof goed uitlekken en wikkel de hesp er rond.  Schik in de UltraPro 2 liter en giet er de kaassaus over.
Ik hou van een dik kaaskorstje dus strooi er nog eens 100 g geraspte kaas over.  Ondertussen de klassieke oven zonder rooster voor verwarmen op 220 °C.
Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven en je krijgt een mooi bruin korstje en je kunt beginnen smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten