Pagina's

donderdag 29 oktober 2015

THAISE VISCAKE IN DE STOMER

Azië, culinair gewoon fantastisch en dit is een echt heel lekker receptje voor de liefhebber van Thailand.  Hoe pikant je het maakt dat moet je zelf maar uittesten.   Normaal gezien heb ik deze visballetjes altijd gebakken, wat ook heel lekker is, maar om de mogelijkheden van de MicroGourmet te testen heb ik ze nu gestoomd.




500 g zeebaars
verse koriander
1 à 2 teentjes knoflook
een 5-tal limoenblaadjes
40 g maïzena
rode currypasta (ik gebruik meestal een volle koffielepel)
40 g rietsuiker
ei
paneermeel
peper en zout
bananenblad



Maal de zeebaars met de AdaptaChef Hakmolen, eerst met de grove rooster.
De geperste knoflook toevoegen en vervolgens de maïzena, currypasta, rietsuiker en een losgklopt ei  onder de vis mengen.  Beetje paneermeel toevoegen tot het mengsel een beetje droger is en ook de gehakte koriander (uiteraard gehakt met de TurboChef).  Dan 1 à tweemaal opnieuw door de AdaptaChef met de dunnere rooster draaien.  
De limoenblaadjes in smalle sliertjes snijden (nerf eruit halen en oprollen dan gaat dat het gemakkelijkste).
Uiteindelijk nog bijkruiden met peper en zout en de limoenbladsliertjes er onder mengen.
Kleine porties maken en inpakken in het bananenblad.  
400 ml water in het onderste recipient van de MicroGourmet doen.  De pakketjes schikken op het vergiet, men kan op de twee etages werken.
De pot sluiten en ongeveer 15 minuten op 800 watt in de microgolf plaatsen.

PS : de viscakes zijn ook lekker gebakken in de pan.   Thaïs kook je een beetje met een buikgevoel, dus de hoeveelheid ingrediënten is naar ieders smaak en dus enkel een richtlijn.


Tip : de tijden zijn afhankelijk van het type oven, dus de eerste keer is altijd een beetje een test.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten