Pagina's

maandag 7 december 2015

LASAGNE MET GEKARAMELLISSEERD WITLOOF EN POMPOENSAUS

Weer een heel lekker ovengerechtje met mijn lievelingsgroente van het seizoen.  




500 g gekruid gehakt (rund + varken, beenhouwerij)
500 g pompoen
4 stronken witloof
1 ui
100 g geraspte kaas
50 g parmezaan
1 eetl. boter
1 dl room
8 lasagnevellen
1 eetl. suiker
0.5 L groentebouillon 
1 eetl. olijfolie
peper en zout


Snij de ui in grove stukken.  Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukken.  Verwijder de harde kern van het witloof en snipper fijn. Rasp de parmezaan. 
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de stukken ui glazig. Voeg de stukken pompoen toe en laat 5 min. stoven. Overgiet met de groentebouillon en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om. Mix fijn en voeg de room en de parmezaan toe. Kruid met peper.
Bak ondertussen het gehakt gaar in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork. Smelt de boter in een kookpot en stoof het witloof ± 5 min. Bestrooi met de suiker en laat licht karamelliseren. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C, zonder de rooster.
Verdeel wat pompoensaus over de UltaPro en bedek met enkele lasagnevellen (leg ze mooi naast elkaar zodat ze niet overlappen). Bedek met een laagje gehakt en een laagje witloof. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.  Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten