Pagina's

maandag 20 juni 2016

ASPERGESOEP MET GARNALEN

Het seizoen is al een beetje voorbij, maar ze zijn toch nog lekker en mijn ventje is er zot van.



een bussel witte asperges
150 g ongepelde garnalen of 50 g gepelde
750 ml groentebouillon
1 ui
125 ml room
2 takjes dragon, gesnipperd
peper en zout



Spoel de asperges, schil ze en breek de harde uiteinden af. Snij ze verder in stukken.  Hou de kopjes apart. Pel en snipper de ui.

Breng de bouillon aan de kook met de schillen en de harde uiteinden en laat even inkoken. Verwijder de schillen en voeg de gesnipperde ui en de asperges, zonder de kopjes, toe. Laat ongeveer 15 minuten garen. Mix de aspergesoep. Doe er de kopjes bij en verwarm nog even.  Roer er de room en de dragon door. Breng op smaak met peper en zout.  Verdeel de soep over de borden en werk af met de garnalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten