VENKELRISOTTO MET
KABELJAUWHAASJE
Venkel is één van mijn lievelingsgroenten en dat wil wat zeggen, want ben nogal moeilijk als het over groenten gaat. Lust wel het meeste maar ben nergens echt zo zot van. Maar venkel is dus wel een favoriet. Dat gecombineerd met risotto, njammie. Wat de vis betreft, dat kan natuurlijk ook met andere vis of met gevogelte.
4
kabeljauwhaasjes
3
venkelknollen
4 takjes
tijm (vers)
2
sjalotten
3 eetl.
boter
2 eetl. zure
room
300 g
risottorijst
2 eetl.
bloem
8 dl
groentebouillon (2 blokje opgelost in 8 dl heet water)
2 eetl.
olijfolie
zwarte
peper (molen)
zout
Wentel de kabeljauwhaasjes lichtjes door
de bloem en kruid met zwarte peper en zout.
Snipper de sjalotten fijn. Snij
de venkelknollen in 4, verwijder de harde kern en snij de rest in dunne
schijfjes. Rits de blaadjes van de
takjes tijm.
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en
stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de schijfjes venkel toe en laat 10
min. stoven op een zacht vuur. Doe er de
risottorijst bij, zet het vuur hoger en roerbak even. Voeg dan enkele eetl.
groentebouillon toe en laat 15 à 18 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.
Voeg tussendoor telkens wat bouillon toe en roer af en toe. Zo wordt de rijst
smeuïg.
Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 5 à 6 min. aan elke kant mooi bruin en gaar.
Haal de risotto op het einde van de gaartijd van het vuur en meng er 1 eetl. boter en de zure room onder. Kruid met zwarte peper en zout.
Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 5 à 6 min. aan elke kant mooi bruin en gaar.
Haal de risotto op het einde van de gaartijd van het vuur en meng er 1 eetl. boter en de zure room onder. Kruid met zwarte peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten