Koude komkommersoep met peterselie
Een ideaal soepje voor op hete dagen. De "hittegolf" geeft ne mens inspiratie.
2 kleine komkommer
1 teentje knoflook, geperst
½ bosje peterselie
150 g Boursin nature
50 ml room light
300 ml afgekoelde groentebouillon (1 blokje)
Voor de afwerking
Peterselie
zwarte peper
Bereiden:
Schil de komkommer, uiteraard met de fijnschiller, snijd hem doormidden en lepel de zaadjes eruit. Snijd in halve blokjes. Doe in de ExtraChef en maal, voeg de knoflook en peterselie toe en herhaal het blenden. Doe de Boursin erbij en herhaal weer. Voeg de room en bouillon toe en pureer tot je een romige soep krijgt. Zet de ExtraChef een 30-tal minuten in de koelkast en laat goed afkoelen .
Serveer:
Garneer de soep met een toefje peterselie en grof gemalen zwarte peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten