Pagina's

zondag 24 juli 2016

BABA GHANOUSH

Dit is de Iraanse naam zoals ik het heb leren kennen, maar ze maken dit zo'n beetje overal.  Melitzanosalata in Griekenland, caviar d'aubergine in Frankrijk, enz... Elke streek/land heeft zijn eigen recept.
Is lekker als dipje, in een tapaschotel en als bijgerecht bij vlees.  Wij zijn er in ieder geval zot van.  Hieronder het recept dat ik in een kookboek van het Midden-Oosten heb gevonden.



















1 middelgrote aubergine
2 teentjes knoflook
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gehakte koriander of korianderpoeder
1 theelepel fijngehakte peterselie
zout



Verwarm de oven tot maximale hitte.  Leg er de ongeschilde aubergine in en laat die bakken tot ze volledig gaar is en zacht aanvoelt als u erin prikt.  Trek de schil van de nog warme aubergine en snijd het vruchtvlees in stukjes.  Mix ze fijn.  Roer er het sap van de citroen en de olijfolie geleidelijk door zodat u een gladde puree krijgt  Meng tenslotte de kruiden erdoor.  
De citroen is persoonlijk, ik hou van de zurige smaak en dat ontneemt het vet.  Wij eten dat al eens bij een goei vettige kotelet, je weet wel met zo'n vetrandje.😜

Geen opmerkingen:

Een reactie posten