SOEP MET LINZEN
Het is misschien nog niet zo koud buiten, maar een wintersoepje smaakt toch al. De inspiratie komt uit de keuken van Sofie, maar heb één en ander aangepast. Het is redelijk pittig, dus wie het niet zo pikant wil kan er beter maar een half rood pepertje in doen.
2 th lepel kerriepoeder
2 l kippenbouillon
1 th lepel komijnpoeder
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
bussel lente-uitjes
3 teentjes look
peper
3 kleine rapen
1 rode chilipeper
200 gr blonde linzen
1 blik gepelde tomaat
tijm
tijm
kruidentuiltje
1 el tomatenpuree
2 uien
3 wortels
Laat de linzen een volledige dag of nacht ondergedompeld in water staan
Hak de ui, wortelen en look fijn. Doe een scheutje olijfolie in een pot
en stoof alles zachtjes aan. Voeg er de tijm en het kruidentuiltje aan toe.
Bevochtig de groenten met de kippenbouillon. Doe er een blaadje laurier en 1 gesnipperde
rode peper bij.
Snij 2 aardappelen in schijfjes en vervolgens in kleine stukken. Voeg
deze samen met 1 blik tomaten en 1 eetlepel tomatenconcentraat toe aan de
stoofpot. Doe er ¾ van de linzen bij en
laat verder pruttelen tot alles gaar is.
Schil de rapen. Snij ze ‘en brunoise’ (in kleine blokjes). Snij de
lente-uitjes in fijne stukken. Doe een scheutje olijfolie in een pan en stoof
de rapen en de lente-uitjes hierin. Voeg de kruidnagel en de andere helft van
de linzen er aan toe en laat deze mee stoven. Kruid met peper, zout,
kerriepoeder en komijnpoeder.
Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep. Vul de bodem van het bord
met de gestoofde rapen, lente-uitjes, linzen en giet er de gemixte soep over.
Werk eventueel af met fijngehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten