Pagina's

dinsdag 7 februari 2017


BAVAROIS VAN LYCHEE MET MANGOSAUS

Maak  niet zo vaak desserts, maar voor mijn vrijwilligerswerk bij CC Merksem heb ik er toch een paar uitgetest.  Deze vind ik zelf heel geslaagd en heb dus eindelijk iets dat ik kan geven na een Thais gerecht.  De Aziatische keuken heeft zo weinig keuze in nagerechten dat ik dat altijd heel moeilijk vind, dus bij deze, probleem opgelost.





250 g room
3 blaadjes gelatin (is 6 g)
1 blik lychee van 250 gr
50 gr suiker
½ limoen

voor de mangosaus:

puree van 2 mango.
100 cl suikersiroop
½ limoen


Bavarois:

Blender de afgegoten lychee en duw ze door een fijne zeef.  Voeg de suiker en het sap van een halve limoen toe.  Warm zachtjes op en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Laat afkoelen op ijswater en meng met de geslagen room. Laat zes uur opstijven in de vriezer in de vorm van cupcakes.

Saus van mango:

Blender de mango en voeg het sap van de halve limoen en de suikersiroop toe en meng nog even met de blender tot je een mooie gladde saus krijgt.

Ontvorm de bavarois ongeveer twee uur voor het opdienen op een bordje.  Giet er op het laatste de mangosaus over en versier met een muntblaadje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten