BAVAROIS VAN LYCHEE MET MANGOSAUS
Maak niet zo vaak desserts, maar voor mijn vrijwilligerswerk bij CC Merksem heb ik er toch een paar uitgetest. Deze vind ik zelf heel geslaagd en heb dus eindelijk iets dat ik kan geven na een Thais gerecht. De Aziatische keuken heeft zo weinig keuze in nagerechten dat ik dat altijd heel moeilijk vind, dus bij deze, probleem opgelost.
250 g room
250 g room
3
blaadjes gelatin (is 6 g)
1
blik lychee
van 250 gr
50
gr suiker
½
limoen
voor
de mangosaus:
puree
van 2 mango.
100
cl suikersiroop
½
limoen
Bavarois:
Blender
de afgegoten lychee en duw ze door een fijne zeef. Voeg de suiker en het sap van een halve
limoen toe. Warm zachtjes op en meng er
de geweekte gelatineblaadjes door. Laat afkoelen op ijswater en meng met de
geslagen room. Laat zes uur opstijven in de vriezer in de vorm van cupcakes.
Saus
van mango:
Blender
de mango en voeg het sap van de halve limoen en de suikersiroop toe en meng nog
even met de blender tot je een mooie gladde saus krijgt.
Ontvorm
de bavarois ongeveer twee uur voor het opdienen op een bordje. Giet er op het laatste de mangosaus over en
versier met een muntblaadje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten