SMEUÏGE HAVERMOUT KOEKJES MET NOTEN
Sinds ik van mijn ventje een keukenmachine gekregen heb probeer ik me wat meer op bakken toe te leggen. Da gebeurt niet zonder slag of stoot, want heel veel baktalent heb ik precies niet, maar soms lukt er wel eens iets en dan moet ik dat natuurlijk delen.
Deze koekjes van havermout zijn heel lekker en niet droog en ik was blij verrast. Zien er niet uit, maar het is de smaak die telt hé. Ze zijn bovendien glutenvrij.
Deze koekjes van havermout zijn heel lekker en niet droog en ik was blij verrast. Zien er niet uit, maar het is de smaak die telt hé. Ze zijn bovendien glutenvrij.
120 g grove sulker
1 ½ dl olie
2 eitjes
75 g gemalen noten (hier walnoten)
De havervlokken vermengen met de suiker,
de olie over dat alles gieten en 5 uur laten rusten. Dan de hele eieren een
voor een erdoor Ioeren en vervolgens gemalen noten en de bittere amandelolie. Een
ovenplaat boteren en met bloem bestrooien; het deeg in hoopjes op afstand van
elkaar erop schikken en in de voorverwarmde oven (200°C) 15 minuten
laten bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten