Pagina's

vrijdag 3 maart 2017


SMEUÏGE HAVERMOUT KOEKJES MET NOTEN

Sinds ik van mijn ventje een keukenmachine gekregen heb probeer ik me wat meer op bakken toe te leggen.  Da gebeurt niet zonder slag of stoot, want heel veel baktalent heb ik precies niet, maar soms lukt er wel eens iets en dan moet ik dat natuurlijk delen.  
Deze koekjes van havermout zijn heel lekker en niet droog en ik was blij verrast.  Zien er niet uit, maar het is de smaak die telt hé.  Ze zijn bovendien glutenvrij.






















200 havervlokken
120 g grove sulker
1 ½ dl olie
2 eitjes
75 g gemalen noten (hier walnoten)



De havervlokken vermengen met de suiker, de olie over dat alles gieten en 5 uur laten rusten. Dan de hele eieren een voor een erdoor Ioeren en vervolgens gemalen noten en de bittere amandelolie. Een ovenplaat boteren en met bloem bestrooien; het deeg in hoopjes op afstand van elkaar erop schikken en in de voorverwarmde oven (200°C) 15 minuten laten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten