Pagina's

zaterdag 4 maart 2017

INDISCHE POMPOENSOEP (kaddoo shorva)

De Indische keuken is toch ook één van onze favoriete keukens.  Er is erg veel variatie en je maakt het zo pikant als je zelf wil.  Dit is een soepje uit het kookboek van Mashuk Rahaman de kok van restaurant Saffraan, dat spijtig genoeg niet meer bestaat.  Gelukkig heb ik bij hem nog zijn boek gekocht en daar haal ik wel wat inspiratie uit.  
Deze soep is eigenlijk een klassieke pompoensoep maar dan met veel Indische specerijen en je maakt het zo pikant als je zelf wil.  Mocht het toch te pikant uitvallen kan je het wat verzachten met yoghurt.  Spreek van ondervinding en de ene peper is ook de andere niet, dus wees voorzichtig met de pepertjes.






















1 kg pompoen, in blokjes gesneden
2 uien, fijngesneden
4 teentjes look, fijngesneden
1 stukje verse gember, 2 à 3 cm, fijngesneden
3 groene chilipepers, fijngesneden (oppassen, sommige kleine pepertjes zijn zeer pikant)
een bosje verse koriander, fijngesneden
4 laurierblaadjes
5 kruidnagels
1 kaneelstokje
5 groene kardemompeulen
1/2 eetlepel kurkuma
1/2 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel garam masala
zout
2 eetlepels ghee
1 l water


Verhit de ghee in een grote pot en voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, kardemompeulen en het kaneelstokje toe.  Roer en verwarm op een laag vuur tot de kruiden hun geur afgeven.  Voeg de ui, look en chilipepers en gember toe en laat de ui zacht worden.  (voor het hakken gebruik ik mijn TurboChef). Roer er dan de kurkuma, komijn, korianderpoeder, garam masala en zout door en verwarm tot de kruiden goed zijn opgenomen.  Doe er dan de pompoenblokjes bij en laat even stoven.  Giet er het water bij en laat een twintigtal minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.  Verwijder de laurierblaadjes, kardemom, kruidnagel en de kaneel en mix de tot ze goed glad is.  Serveer met de gehakte korianderblaadjes.

Achchese bhojon kijie!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten