Weer een lekker receptje uit het kookboek van Mashuk Rahaman de kok van restaurant Saffraan. Ik heb wel meer paprika's gebruikt in verhouding tot de kip, gewoon om wat meer groenten binnen te krijgen. Dit is voor 2 personen.
1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
1 gele paprika, in fijne reepjes gesneden
1 groene paprika, in fijne reepjes gesneden
2 grote uien, in fijne reepjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 groene chilipepertjes, fijngesneden
1 stukje gember, 2,5 cm, fijngesneden
1 theelepel kurkuma
1/2 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel garam masala
1 eetlepel rode chilipoeder
zout
2 eetlepels plantaardige olie
1 kop water
Verhit de olie in een diepe braadpan en fruit hierin de ui, paprika, chilipepertjes, gember en look. Voeg dan de kurkuma, komijn, koriander, garam masala en chilipoeder bij en zout naar smaak en even omroeren. Bak vervolgens de kippenblokjes in het kruidenmengsel tot de kip kleurt. Giet het water erbij en laat nu een 10tal minuten stoven op een zacht vuurtje tot de kip gaar is. Bestrooi met verse koriander en serveer met Basmati rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten