CANNELLONI-GRATIN MET WITLOOF, HAM EN KAASSAUS
Dit is een beetje een kruising tussen twee klassiekers. Macaroni met kaas en ham en witlof met kaas en ham. Resultaat is heel lekker en er kan nog veel gevarieerd worden. Ook vegetarisch als je de hesp vervangt door opgebakken champignons enz.... Zalig dat we vorige week deze winterschotel buiten in het zonneke hebben kunnen eten. Eerste keer buiten eten is elk jaar toch weer een opsteker.
4 stronken witloof
150 g ham in blokjes
170 g geraspte
gruyère
boter
50 dl melk
8 cannelloni
bloem/maïzena
nootmuskaat
peper en zout
Snij het witloof in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne
reepjes. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt
boter in een pan en bak de reepjes witloof en blokjes ham 5 à 7 min. op
een stevig vuur. Vul de cannelloni met
het witloof en de ham en schik ze naast elkaar in een ovenschaal. Maak de
kaassaus met de melk, bloem/maïzena en geraspte kaas. Kruid
met nootmuskaat, peper en zout. Giet de kaassaus over de cannelloni en bestrooi met de geraspte gruyère. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten