Pagina's

maandag 20 maart 2017

GARNALENOMELET OP Z’N CHINEES 

Eitjes ook zo veelzijdig en lekker.  Smaakt altijd.
















Voor 2 personen

6 eieren
4 eetlepels plantaardige olie
1 bussel lente-uitjes, in ringetjes
1 gehakt teentje knoflook
2 theelepels geraspte gember
10 gepelde scampi
Sojascheuten
witte peper
lichte sojasaus
1 theelepel sesamolie
4 eetlepels oestersaus
verse koriander





Klop de eieren los in een kom en houd ze apart. Verhit de olie in de wok.  Bak eerst de scampi kort en haal uit de wok. Bak dan lente-uitjes, knoflook, gember, sojascheuten en witte peper toe. Haal ze uit de wok en laat ze afkoelen samen met de scampi. Doe het garnalenmengsel, de rijstwijn, sojasaus en sesamolie bij de eieren en roer goed. Verhit olie in de wok tot de olie rookt, schenk het eimengsel erin en laat het stollen. Til de rand van de omelet op en houd de wok schuin zodat ongekookt ei eronder kan vloeien en stollen. Zet daarna de wok even onder de ovengrill om de bovenkant een beetje te laten stollen. Besprenkel met de oestersaus. Strooi de Spaanse peper en korianderblaadjes erover.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten