Pagina's

maandag 27 augustus 2018

RISOTTO MET CHAMPIGNONS, PANCETTA EN TRUFFELOLIE

Eigenlijk is risotto, maken heel simpel, je moet er alleen een beetje bijblijven, maar het resultaat is meestal heel lekker.  Dus zeker eens proberen.





















500 g champignons
1 sjalotje
120 g pancetta-blokjes
250 g risottorijst
2 blokjes kippenbouillon
50 g Parmezaan
dragon
1 teentje knoflook
truffelolie
50 g boter


Bruin de stukjes pancetta in een pan.  Poets de champignons, snij ze in blokjes en voeg ze bij de pancetta. Laat ze mooi bruinen. Maak 1l bouillon met twee bouillonblokjes. Doe een flinke klont boter in een pan. Versnipper het sjalotje en de look. Laat even bruinen en voeg er 250 gr rijst bij. Doe de helft van de bouillon bij de rijst. Laat inkoken en doe er daarna beetje bij beetje alle bouillon bij. Wacht steeds tot alle bouillon is ingekookt. Meng met de champignons, de pancetta, de Parmezaanse kaas, boter en dragon. Serveer met enkele druppels truffelolie en een toefje dragon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten