RISOTTO MET CHAMPIGNONS, PANCETTA EN
TRUFFELOLIE
Eigenlijk is risotto, maken heel simpel, je moet er alleen een beetje bijblijven, maar het resultaat is meestal heel lekker. Dus zeker eens proberen.
500 g champignons
1 sjalotje
120 g pancetta-blokjes
250 g risottorijst
2 blokjes kippenbouillon
50 g Parmezaan
dragon
1 teentje knoflook
truffelolie
50 g boter
Bruin de stukjes pancetta in een pan. Poets de champignons, snij ze in blokjes en
voeg ze bij de pancetta. Laat ze mooi bruinen. Maak 1l bouillon met twee
bouillonblokjes. Doe een flinke klont boter in een pan. Versnipper het sjalotje
en de look. Laat even bruinen en voeg er 250 gr rijst bij. Doe de helft van de
bouillon bij de rijst. Laat inkoken en doe er daarna beetje bij beetje alle
bouillon bij. Wacht steeds tot alle bouillon is ingekookt. Meng met de
champignons, de pancetta, de Parmezaanse kaas, boter en dragon. Serveer met
enkele druppels truffelolie en een toefje dragon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten