SPAGHETTI MET EEN PESTO VAN RICOTTA, BASILICUM, ZONGEDROOGDE TOMATEN EN NOTEN, IN EEN KRANS VAN OESTERZWAMMEN EN AUBERGINE
Ook weer ne lekkere pesto om in de TurboChef te maken
Ingrediƫnten
250 g oesterzwammen
1 aubergine
5 blaadjes basilicum
10 zongedroogde tomaten (versmarkt)
200 g ricotta
1 eetl. geraspte parmezaan
500 g pasta
2 eetl. walnootpitten
1 eetl. pijnboompitten
8 eetl. olijfolie
1 koffiel. oregano (gedroogd)
peper en zout
Snij de aubergine in kleine blokjes en scheur de oesterzwammen in reepjes.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een wok, dat vind ik het gemakkelijkste, en bak de aubergineblokjes ± 8 min. Roer regelmatig. Voeg de reepjes oesterzwam toe en kruid met de oregano, peper en zout. Roerbak nog 5 min.
Maak intussen de pesto: doe de basilicumblaadjes samen met de ricotta, de walnootpitten, de pijnboompitten en de in stukjes gesneden gedroogde tomaten in de TurboMax en hak een eerste keer.
Doe er beetje bij beetje olijfolie onder. Meng er de geraspte parmezaan onder en kruid met peper en zout. Blijf hakken tot je een smeuiige pesto hebt. Een paar brokjes mogen er in blijven.
Kook de pasta in de Pasta Party volgens de instructies op de verpakking met een beetje zout in het water. Giet af.
Maak intussen de pesto: doe de basilicumblaadjes samen met de ricotta, de walnootpitten, de pijnboompitten en de in stukjes gesneden gedroogde tomaten in de TurboMax en hak een eerste keer.
Doe er beetje bij beetje olijfolie onder. Meng er de geraspte parmezaan onder en kruid met peper en zout. Blijf hakken tot je een smeuiige pesto hebt. Een paar brokjes mogen er in blijven.
Kook de pasta in de Pasta Party volgens de instructies op de verpakking met een beetje zout in het water. Giet af.
Meng de helft van de pesto onder de pasta. Dien op in diepe borden en versier met een lepel pesto. Verdeel de groenten rond de pasta en geef er eventueel nog extra geraspte parmezaan bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten