BUTTERNUTGRATIN CARBONARA
In de zomer is de butternut voor mij een goed alternatief voor mijn voorliefde voor pompoen. Met dank aan de kippen van de buren voor de lekkere eitjes.
1 butternutpompoen
200 g spekblokjes
2 ajuinen
in blokjes
kruidentuiltje
(droog uit een potje)
50 g pompoenpitten
25 cl verse
room
6 eieren
geraspte
parmezaan
olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C. Bruin
de spekjes in een pan zonder olie en laat ze uitlekken wanneer ze goudbruin
zijn. Hou het braadvet bij.
Snij de butternutpompoen in blokjes
van ongeveer een cm groot. Laat ze stoven in de pan met het vet van de spekjes samen
met de uien. Kruid met zout, peper en kruidentuiltje en voeg de pompoenzaadjes
toe.
Doe de spekjes terug bij het geheel,
meng en giet in een ovenschotel.
Doe de room en de volledige eieren
in een mengkom. Klop goed op en kruid met peper en zout. Giet over de
pompoenblokjes en bestrooi daarna met de parmezaanse kaas. Schuif 20 minuutjes
in de oven en serveer.
Als buurvrouw met de kippetjes, ga ik dit receptje zeker proberen! Ik krijg het water al in m'n mond mmmm
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Carina