Pagina's

zaterdag 25 juni 2016

BUTTERNUTGRATIN CARBONARA

In de zomer is de butternut voor mij een goed alternatief voor mijn voorliefde voor pompoen.  Met dank aan de kippen van de buren voor de lekkere eitjes.





Ingrediënten voor 6 personen

1 butternutpompoen
200 g spekblokjes
2 ajuinen in blokjes
kruidentuiltje (droog uit een potje)
50 g pompoenpitten
25 cl verse room
6 eieren
geraspte parmezaan
olijfolie



Verwarm de oven voor op 180°C. Bruin de spekjes in een pan zonder olie en laat ze uitlekken wanneer ze goudbruin zijn. Hou het braadvet bij.
Snij de butternutpompoen in blokjes van ongeveer een cm groot. Laat ze stoven in de pan met het vet van de spekjes samen met de uien. Kruid met zout, peper en kruidentuiltje en voeg de pompoenzaadjes toe.
Doe de spekjes terug bij het geheel, meng en giet in een ovenschotel.
Doe de room en de volledige eieren in een mengkom. Klop goed op en kruid met peper en zout. Giet over de pompoenblokjes en bestrooi daarna met de parmezaanse kaas. Schuif 20 minuutjes in de oven en serveer.

1 opmerking:

  1. Als buurvrouw met de kippetjes, ga ik dit receptje zeker proberen! Ik krijg het water al in m'n mond mmmm
    groetjes
    Carina

    BeantwoordenVerwijderen